Uroš Živković – Biografija, Visina, Težina

UROŠ ŽIVKOVIĆ

Uroš Živković je mlada pevačka zvezda folk i pop usmerenja, rođen u Beogradu 1999. godine, a  širem auditorijumu je postao poznat kroz učešće u desetoj sezoni popularnog televizijskog takmičenja za pevače Zvezde Granda gde je imao veliku šansu da zauzme prvo mesto, ali je ipak na kraju završio odmah iza mladog bosanskog pevača Ibra Bublina.

FUDBAL ILI PEVANJE

Ovaj mladi dvadesetogodišnji pevač je odmalena razvijao dve ljubavi: fudbal i muziku. S obzirom da mu je stariji brat Miloš fudbaler, on je zavoleo ovaj sport još kao osmogodišnjak i uz brata počeo da se bavi njime što je potrajalo dugi niz godina. Uporedo sa sportskom karijerom, Uroš je otkrio i svoje pevačke talente koje je, takođe, počeo da razvija još od osnovne škole. Nakon višegodišnjeg teškog i ozbiljnog rada na dvema ljubavima, došao je u situaciju da mora da se odluči, pa ga je sudbina stavila na težak zadatak, da bira između dve velike ljubavi: fudbala i pevanja. Iako nije bilo lako doneti pravu odluku, Uroš je ipak odabrao muziku jer je bilo očigledno da mu je pevački talenat daleko izraženiji od onog sportskog, a i strast ka muzici daleko jača od ove prve. Da je njegova odluka definitivna, a namera da uspe u muzici čvrsta, bilo je jasno onog momenta kada se uz bratovu veliku podršku prijavio za desetu sezonu emisije Zvezde Granda.

PORODICA

Uroš je izuzetno vezan za svoju porodicu i to često  ističe u medijima. Najveća podrška su mu roditelji i brat Miloš koji je imao presudni uticaj na njegovu odluku da se prijavi za Zvezde Granda, a i tokom samog takmičenja, najuži članovi su bili uz njega i prolazili sve one stresne momente koje ovo takmičenje sa sobom i nosi.

OBRAZOVANJE

Bez obzira na to što se još u osnovnoj školi odlučio kojim smerom će njegov život ići, Uroš je nakon osnovne škole upisao srednju hemijsko-tehnološku školu koju je i završio, ali nije gajio veće ambicije da nastavi svoje školovanje i profesionalnu karijeru u tom smeru, što je i razumljivo, imajući u vidu da mu je pevačka karijera krenula uzlaznom putanjom i njegov izbor se nije pokazao kao pogrešan.

ZVEZDE GRANDA

Uroš se muzikom bavio još od malih nogu, međutim, ozbiljnije izlete u muzičke vode nije imao sve do 2015. godine kada se na nagovor starijeg brata i porodice osmelio da pošalje prijavu za popularno televizijsko takmičenje u produkciji Grand – “Zvezde Granda”. Uroš je tada imao svega 16 godina i tokom takmičenja je ostavio fantastičan utisak na  žiri i publiku što je rezultiralo da se nađe u superfinalu, a to je dodatno otvorilo mogućnost da se izbori za prvo mesto i postane pobednik desete sezone popularnog takmičenja. Međutim, pobednik te sezone bio je Ibro Bublin, dok je Uroš završio odmah iza njega – na drugoj poziciji, bez obzira na to što je Uroš bio favorit od samog početka, sve do kraja takmičenja koje je održano u Sarajevu. Iako mu je izmakla pobeda u Zvezdama Granda, njegova karijera nije ostala na mrtvoj tački, već je krenula uzlaznom putanjom s obzirom da je njegov talenat prepoznat od mnogih menadžera i vlasnika klubova pa je počeo da nastupa širom zemlje, ali i regiona, kao i u mnogim diskotekama i klubovima po dijaspori. 

UZORI

Mladi Živković je često isticao da najviše voli folk muziku, a posebno pesme Ljube Aličića i Šabana Šaulića, kao i pop gde posebno izdvaja Amadeus bend. Tokom učešća u Zvezdama Granda, najčešće je izvodio pesme Šabana Šaulića, a činjenica da je izrazito oduševio preminulog kralja narodne muzike dovoljno govori o Uroševom talentu. Takođe, potvrdu talenta je dobio i od Dragana Stojkovića Bosanca koji važi za strogog člana žirija koga retko ko može oduševiti.

MUZIČKA KARIJERA

Kako to obično biva sa mladim talentima koji se dobro pokažu u Zvezdama Granda, produkcija Grand je i u Uroševom slučaju igrala znatnu ulogu u razvoju njegove karijere pa je tako 2018. godine u izdanju ove produkcijske kuće izdao prvi singl pod naslovom “Hiljadu puta”, nakon čega je mladi pevač pronašao menadžera koji je uticao da dobije priliku da nastupa svuda po zemlji i regionu, kao i to da njegovi profili na društvenim mrežama dobiju na popularnosti i aktivnosti. 

Pored navedenog singla, Uroš je izdao i nekoliko drugih pesama kao što su “Štikle”, “Lutko moja” i “stanje za plakanje”, a kako navodi, trenutno je u pripremi i njegov album prvenac koji će biti izdat za produkciju “Grand”.

PRIVATNOST

U odnosu na mnoge njegove kolege koji karijeru grade zahvaljujući naslovnim stranama u žutoj štampi, skandalima i učešćima u mnogim rijaliti programima, Uroš se ipak odlučio da ne ide tim putem, već da isključivo svojim radom, trudom i talentom dostigne visoke domete u karijeri. Iz tog razloga i nije toliko zabavan tabloidima i o njegovom privatnom životu se malo toga zna, mada neke stvari i nisu bili skrivane od očiju javnosti kao što je, npr, romantična veza sa lepom koleginicom Aleksandrom Mladenović. Mlada pevačica je od Uroša starija punih pet godina i njihova romansa se dogodila tokom takmičenja u Zvezdama Granda. Međutim, ubrzo je došlo do prekida koji su oni opravdali činjenicom da nije bio pravi trenutak i da su nakon svega ostali u prijateljskim odnosima. 

Zanimljivost vezana za ovog mladog pevača je i to što ima istetoviranog tigra na desnoj nadlaktici, a to je postalo jedan od njegovih zaštitnih znakova. 

Van scene, Uroš slobodno vreme provodi igrajući fudbal i družeći se sa prijateljima iz detinjstva koji naglašavaju da se on i nije mnogo promenio od kada je postao slavan, te da je i dalje onaj isti, skroman i dobro vaspitan beogradski mladić.

Ime i prezime: Uroš Živković

Datum rođenja: 1999. godina

Mesto rođenja: Beograd, Srbija

Zanimanje: Pevač narodne muzike

Facebook: https://www.facebook.com/urosufazonu.zivkovic

Instagram: https://www.instagram.com/zivkovicuros/

Leave a Reply