Tanja Pjevac – Biografija, Visina, Težina, Godište

Tanja Pjevac – biografija

Osnovni podaci

Tanja Pjevac je poznata srpska pozorišna i televizijska glumica. Rođena je 2. septembra 1980. godine u Novom Sadu. Aktivno je počela da se bavi glumom 2005. godine. Svoju popularnost stekla je zahvaljujući humorističkoj seriji „Državni posao“. Tanja, pre svega, važi za jednu zgodnu i talentovanu glumicu kojoj prosto leži svaka uloga. Spoj Tanjine lepote i harizme doneo joj je puno uspeha kod publike. Tanja tokom svoje karijere nije imalo puno glavnih uloga i uglavnom je igrala sporedne likove.

Tanja Pjevac – Biografija, Visina, Težina, Godište

Obrazovanje i prvi koraci

Tanja je svoje detinjstvo provela u rodnom gradu, Novom Sadu. U ovom gradu je Tanja završila osnovnu školu. Zatim je upisala srednju školu i završila tri razreda. U tom periodu Tanja je shvatila da je talentovana za glumu i imala je viziju da jednog dana bude popularna glumica. Upravo zbog toga okušala je svoju sreću na prijemnom ispitu za glumu. Nije bila sigurna u sebe i mislila je da će doživeti veliki neuspeh. Ali, naučila je da čovek uvek da veruje u svoje snove i ono što želi. Na njeno veliko iznenađenje, položila je prijemni ispit i primljena je na fakultet. Njen talenat joj je omogućio da se izdvoji od ostalih vršnjaka. Ovo je bio samo prvi korak, prvi stepenik u njenoj uspešnoj glumačkoj karijeri. Kako kaže, nikada nije gledala na glumu kao na posao koji će joj doneti puno novca. Za nju je gluma nešto što nosi u sebi i svom srcu. Gluma je Tanjina potreba da sa nekim podeli deo sebe i svojih sposobnosti. Njenu klasu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu predvodio je Mihajlo „Miša“ Janketić. Našem slavnom glumcu je ovo bila prva klasu koju je predvodio. Ova klasa je izrodila puno dobrih i kvalitetnih glumaca. Tanja je izjavila da svoje dane studiranja pamti i po bombardovanjem Srbije. Tanja je studirala u veoma teškom periodu. U tom periodu, srpski narod je iz godine u godinu morao da se suočava sa raznim mukama i problemima. Današnje studiranje se u velikoj meri razlikuje od studiranja sa kraja devedesetih godina prošlog veka. Tanja nekada nije imala sve uslove da normalno uči i vežba. Morala je da se sama snalazi i bori za sebe i svoje znanje. U svemu tome joj je puno pomogao mentor i profesor Miša Janketić. On je uvek bio uz svoje studente i na svaki način je pokušavao da ih uspešno i ispravno vaspitava. Miša je uvek bio strog i pravičan. Tanja dobro pamti jednu rečenicu svog profesora Miše. Ona glasi: „U glumi je najgora gluma“. Tanja je tokom studija bila veoma skromna i nikada nije dopuštala sebi da bude neumerena u nečemu.

Glumačka karijera

Svoju prvu ozbiljnu glumačku ulogu u životu Tanja je imala u predstavi „Ravangrad“, koju je režirao Dejan Mijač. Tanja je nakon audicije za ovu predstavu dobila sasvim malu i nevažnu ulogu. Kasnije je došlo do promene plana i Tanja je dobila malo veću i značajniju ulogu. Ime njene uloge bilo je „Bulka“. Ova uloga joj je pomogla da kasnije dobije još par pozorišnih uloga. Jedna od njih je uloga u predstavi „Mletački trgovac“, Vilijama Šekspira. Kasnije je Tanja postala deo Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. Svoju prvu ulogu na televiziji doživela je u humorističkoj seriji „Ljubav, navika, panika“. Glumila je ulogu šefice Olje. Ova serija je premijerno emitovana na televiziji Pink, u periodu od 2005. do 2007. godine. Za Tanju je ovo bila savršena prilika da glumi sa glumačkim veličinama kao što su Nikola Simić i Seka Sablić. Tanja je zbog prvog pojavljivanja na televiziji imala tremu i kaže da je baš u njoj uživala. Posle ove serije, Tanja je imala priliku da glumi u predstavama skoro svih beogradskih pozorišta. Nakon toga usledio je veći broj njenih televizijskih uloga. O tome ćemo detaljnije u njenoj filmografiji. Svakako, jedna od značajnijih njenih uloga je uloga čistačice „Jagode“ u komediji „Državni posao“.

Tanja i „Državni posao“

Državni posao je humoristička serija koja je prvi put prikazana 2012. godine na Radio – Televiziji Vojvodine. Ova serija je svojevremeno doživela rekordnu gledanost, kako na televiziji, tako i na Youtube – u. Tanja Pjevac u ovoj seriji tumači lik Jagode Markov. Jagoda je spremačica u preduzeću i simpatija Đorđa Čvarkova. Đorđe je često opčinjen njenim zanosnim oblinama i svi je poštuju i cene, čak se i plaše od nje. Ona je predstavljena kao jedna od „najgorih čistačica“, koja je sklona pobunjivanju radnika.

Škola glume

Manje je poznata činjenica da je Tanja Pjevac deo škole glume „Studio BIS“. Tanja u ovoj školi glume radi još od 2010. godine. Tanja ističe da prosto obožava decu i da joj nije uopšte teško da ih uči glumačkim veštinama. Rad sa decom je opušta i ispunjuje. Tanja kaže da je to nešto najlepše što je uradila u životu i da sa zadovoljstvom prihvata ulogu „učiteljice“ glume. Po njenom mišljenju, svaki glumac ima zadatak da svoje znanje prenese na svaku osobu koja želi da se bavi glumom i koja sebe pronalazi u toj sferi umetnosti.

Filmografija

Navešćemo vam sve uloge Tanje Pjevac hronološkim redom:

 • 2005.            Ljubav, navika, panika – Olja
 • 2006.            Stižu dolari – Marija Roza Babić
 • 2007.            Mera za meru – Đulijeta
 • 2007.            Smrtonosna motoristika           – Marica Travica
 • 2007.            Agencija za SIS – Leposava
 • 2008.            Vratiće se rode – Stoja
 • 2008.            Bližnji           – Jakovljeva žena
 • 2008.            Кafanica blizu SIS-a – Leposava
 • 2008.            Čitulja za Eskobara – Lelina majka
 • 2008.            Nije kraj – Кurva
 • 2009.            Čekaj me, ja sigurno neću doći – Slavica
 • 2009.            Zauvijek mlad – Кarakaševićeva dama
 • 2010.            Šesto čulo – Medicinska sestra
 • 2012.            Vojna akademija – Potporučnik Desa Ilić
 • 2012.            Državni posao (TV serija) – Jagoda
 • 2016.            Prvi Servis – Кaća
 • 2020.            Mama i tata se igraju rata – medicinska sestra Maja
 • Ime i prezime: Tanja Pjevac
 • Datum rođenja: 2.septembar 1980. godine
 • Mesto rođenja: Novi Sad
 • Država: Srbija
 • Obrazovanje: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Departman dramskih umetnosti, Katedra za glumu, klasa Mihajla Miše Janketića i Jasne Đuričić
 • Visina: 168cm
 • Instagram: https://www.instagram.com/tanja_pjevac/

Leave a Reply