Sanja Kužet – Biografija

SANJA KUŽET BIOGRAFIJA

Sanja Kužet je popularno srpsko TV lice, rođeno 9. avgusta 1983. godine u Beogradu. Širu popularnost, lepa Beograđanka je stekla kroz emisije “TV Bingo” i “Zvezde Granda” koje se i dan danas emituju na TV Prva.

RANA FAZA ŽIVOTA I OBRAZOVANJE 

Ljubav koja se dogodila između Milovana (rodom iz Dalmacije) i Verice (rođene Crnogorke) krunisana je brakom, a kao plod bračne zajednice na svet su došle i dve ćerke – Sandra i Sanja. Sanja je sa porodicom odrasla u beograskom naselju Banovo Brdo gde je išla u vrtić. Nakon predškolskog, upisuje se i u osnovnu školu, a uporedo s njom i u muzičku (odsek klavir) i baletsku školu. Nakon osnovne škole, na red je došla srednja – XII beogradska gimnazija. 

Sanja je odmalena želela da postane profesorka geografije, pa otud i ne čudi njena odluka da se upiše na Geografski fakultet. No, kako život to obično zna da uradi – putevi su ovu mladu Beograđanku odveli na drugu stranu, ispostaviće se vrlo povoljnu za nju, pa zbog toga nije diplomirala na fakultetu koji je želela da upiše, ali je stekla diplomu na jednom privatnom fakultetu u oblasti Međunarodne i poslovne administracije.

TV LICE

Sanja je uporedo sa željom da postane profesorka geografije gajila i želju da jednog dana postane model, pa je tako tokom studija uplovila i u manekenske vode, što joj je otvorilo mnoga vrata pa je tako bila primećena u mnogim reklamnim kampanja. Lep i upečatljiv izgled su Sanju odveli i do filmske industrije gde se oprobala u dva kinematografska ostvarenja “Doba nevinosti” i sada već kultni beogradski film “Šejtanov ratnik” u režiji Stevana Filipovića gde je odigrala ulogu Senke.

Veliko iskustvo u modelingu odvelo ju je do malih ekrana, pa je tako započela svoju voditeljsku karijeru na tada popularnoj televiziji BK koja se nedugo zatim i ugasila, pa je Sanja bila primorana da pređe na drugu poznatu televizijsku stanicu – Pink.

U ovoj TV kući, Sanja je bila prepoznata kao vredna i pametna devojka, pa je zbog toga ubrzo dobila i stalno zaposlenje. Najširi deo gledalaca je Sanju mogao da primeti u ulozi voditeljke popularne igre na sreću “TV Bingo”, ali i u jutarnjem programu gde je vodila vremensku prognozu.

Nekoliko godina kasnije, zahvaljujući požrtvovanosti i vrednom radu, biva primećena od prvog čoveka produkcije Grand, Saše Popovića, koji je Sanji izneo primamljivu poslovnu ponudu – da bude voditeljka popularnog TV takmičenja za pevače “Zvezde Granda”, na šta je ona oberučke pristala. Da je ova odluka bila ispravna, govori i činjenica da je zahvaljujući pomenutoj emisiji Sanja dobila veliku prepoznatljivost u narodu, ali i autorsku emisiju od produkcije Grand pod naslovom “Halo, halo”.

ODLAZAK S TV-a

Sanjina karijera je u periodu 2014. godine bila na samom vrhuncu, imala je prepoznatljivost u širem auditorijumu, vodila je Zvezde Granda kao i autorsku emisiju, a kao uzrok svemu tome jeste ogromno zalaganje i ulaganje u karijeru, a Sanja se ni malo nije trošila po pitanju rada na svom poslu. E, baš ta okolnost je dovela do velike količine stresa što je učinilo da mlada i lepa Beograđanka nakratko napusti male ekrane. Nakon što se oporavila, ponovo je stala pred kamere, a onda se opet dogodio prekid, ali ovoga puta su vesti bile izuzetno pozitivne – Sanja je saznala da je ostala u blaženom stanju.

PORODICA

Kada je došla da radi na TV Pink, Sanja je započela vezu sa izvesnim Zoranom Piperom, a kruna ove veze bio je jednogodišnji brak iz koga se rodio sin Andrija. Kako brak nije potrajao, par se rastao civilizovano, bez teških reči i zadržao podjednak udeo u odgajanju deteta. S obzirom na njenu lepotu i pažnju koju izaziva u muškom svetu, Sanja se 2017. ponovo odlučila na korak da postane majka, pa je tako sa svojom ljubavlju iz ranih godina Nemanjom Živojinovićem, biznismenom, dobila drugo dete, opet sin, Strahinja! 

PRIVATNOST

S obzirom da je oduvek bila svesna svojih sposobnosti, tako je i rešila da svoju karijeru ne gradi na površnim naslovima iz žute štampe, pa je u tom smislu i nezanimljiva medijima. Uprkos tome, postojale su izvesne špekulacije vezane sa Sanjin život. U jeku slave koju je stekla zahavljujući produkcijskoj kući Grand, Sanju su mediji dovodili u vezu sa poznatim mladim harmonikašem Aleksandrom Acom Sofronijevićem. Špekullisalo se u da su u intimnoj vezi, da bi se ubrzo ispostavilo da je reč o još jednoj senzacionalističkoj vesti jer su oboje to demantovali i potvrdili da su privatno jako dobri prijatelji s obzirom da rade na istom projektu. 

Iako je poznato da mnoge javne ličnosti skrivaju od javnosti da su radile estetske korekcije na telu, Sanja je jednom prilikom javno iznela da je radila korekcije na grudima i da se toga ne stidi. 

DANAS

Sanja danas živi u Beogradu sa porodicom i kućnim ljubimcem – maltezerom Todorom. S obzirom da je pred njom velika karijera, u skladu sa tim ima mnoštvo planova koji treba da budu realizovani, a šira publika će je gledati i u novim sezonama Zvezda Granda s obzirom da je, takoreći, postala jedno od zaštitnih lica ovog takmičenja.

Ime i Prezime: Sanja Kužet

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 9. avgust 1983. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; novinarka

Visina: 175 cm

Težina: /

Facebookhttps://sr-rs.facebook.com/SanjaKuzetOfficial/

Instagramhttps://www.instagram.com/sanja_kuzet/

Twitterhttps://twitter.com/kuzetsanjakuzet

YouTube: /

Leave a Reply