Osman Karić – Biografija, Visina, Težina, Godište

Osman Karić – biografija

Osnovni podaci

Osman Karić se može okarakterisati kao poznata ličnost koja je svoju popularnost dobila mimo svoje osnovne profesije. Osman je široj javnosti poznat kao otac Stefana Karića, „rijaliti zvezde“. Za njegovo ime ljudi su čuli tokom 2017. godine, kada je počela da se emituje prva sezona „Zadruge“. Osman je tada često gostovao u emisijama kao roditelj takmičara. On se zvanično predstavlja kao biznismen i navodi da živi u glavnom gradu Srbije. O njemu i njegovom privatnom životu ne postoji puno jasnih podataka. Smatra se da je Osman tokom devedesetih godina prošlog veka bio deo „kriminalnog podzemlja“.

Detinjstvo i porodica

Osman je tokom svog detinjstva imao puno problema. Deca su često ismejavala njegovo ime, jer je ono „štrčalo“ iz mase. Svima je bilo čudno kako on kao Srbin ima takvo ime. Osmanova porodica je poreklom iz Bosne. Njegov deda se zvao Omer Karić, koji je 1905. godine rođen u mestu Janja. Upravo je njegov deda odlučio da se preseli u Srbiju i tamo formira svoju porodicu. Njegov deda Omer je sa nepunih petnaest godina odlučio da krene put Srbije, tačnije put Beograda. Svoj prvi dom pronašao je na Zvezdari, u ulici Baje Sekulića. Tamo je pronašao svoj prvi posao i tokom čitavog životnog veka je radio i stvarao. Deka Omer je preminuo u svojoj 75. godini života. Iza sebe je ostavio četvoro dece: sina Hasana, sina Osmana, ćerku Hajriju i sina Hajrudina. Osman Karić je zapravo dobio ime po svom stricu. Hajrija je od rođenja bila bolesna i imala je dečiju paralizu. Ta bolest je u to vreme bila neizlečiva i ona je preminula u 12. godini. Osmanov otac je zapravo najmlađe dete Omera Karića. Otac Osmana Karića zove se Hajrudin Karić. Hajrudin u bukvalnom prevodu označava smeh. Kao što smo rekli, Osman je tokom svog detinjstva prolazio kroz pakao zbog svog imena i porekla. Pojedinci su ga nazivali šiptarom i na taj način su ga ponižavali. Osman je pokušavao da se odbrani od tih napada, ali tugu svakako nije mogao da sakrije. Ipak, deca vrlo često mogu biti grupa i nepravedna. Ali, Osman je uspeo da prebrodi sve te predrasude i postane zreo i odrastao čovek.

 Osman Karić  – Biografija, Visina, Težina, Godište

Brak i porodica

Osman je u bračne vode zaplovio veoma rano i sebi često zamera što je tako mlad to uradio. Žena sa kojom je stupio u brak zove se Lidija. Njih dvoje su se neko vreme zabavljali i kada su saznali da je ona trudna, odmah su se odlučili za venčanje. Lidija je Osmanu podarila muško dete, tj. sina. Osman je dugo razmišljao koje ime da pokloni svom detetu. Nije hteo da njegov sin prolazi kroz sve ono što je on doživeo tokom detinjstva. Odlučio je da svom sinu podari pravo srpsko ime i tako otkloni sve predrasude o veri i nacionalnosti. Na papiru je napisao tri imena i te papire je držao u ruci. Zatim ih je promešao i rekao svojoj supruzi da izvuče jedan papir. Na papiru koji je bio izvučen pisalo je krupnim slovima „Stefan“. Osmanu se ovo ime veoma dopalo i tako je svom sinu dao ime. Na ovaj način je Osman svog sina posrbio i vratio u pravoslavnu veru. Više puta je izjavio da ovaj čin nema veze sa nacionalizmom, već sa željom da njegovo dete vodi jedan normalan i rasterećen život bez pretnji i osuda. Osman često navodi da je njemu porodica nešto najvažnije u životu i da zbog nje zapravo živi.

Osman Karić tokom devedesetih

Osman Karić je zvanično rekao da tokom devedesetih nije bio deo nekog klana ili kriminalne grupe. On je, pre svega, bio buntovan mladić i imao je želju da bude u centru pažnje. Naravno, u svetu kriminala imao je par svojih idola. Sa nekim od njih je stigao da se upozna i da se privatno druži. Mnogi mediji su Osmana povezivali sa Kristijanom Golubovićem. Navodili su da su oni dvoje u svađi i da nisu do kraja regulisali svoje račune. Ove priče je Osman povrdio i rekao da je sa Kristijanom oduvek bio u svađi. Tokom devedesetih bilo je puno oružanih sukoba između kriminalnih grupa sa Voždovca i Zvezdare. Osman je bio u grupi onih sa Zvezdare, a Kristijan u grupi onih sa Voždovca. Srećom, oboje su ostali u životu i to je nešto što je u svemu tome najbitnije. Njih dvoje danas više ne ratuju i podučavaju mlade kako to nikada ne treba raditi i kako je to jedna velika budalaština.

Pojavljivanje u Zadrugi i javni život

Osmanov sin Stefan je zapravo čovek koji je svom ocu doneo veliku popularnost. Stefan je tokom učešća u rijaliti programu „Zadruga“ predstavljao ličnost oko koje se „dizala prašina“. Stefana su često povezivali sa Kijom Kockar i napadali zbog raznih ljubavnih afera. Sve to ne bi bilo tako zanimljivo da Osman nije svojim izjavama učestvovao u svemu tome. Kiju Kockar je nazvao prevarantom i manipulatorom. Osman je pokazao veliko interesovanje za sva dešavanja u ovom rijaliti programu. Bio je i ponuđen da učestvuje u istom, ali je on tu ponudu odbio. Izjavio je kako ima slab fitilj i kako ne bi uspeo da izdrži sve te provokacije. Osman Karić je podržavao Lunu Đogani i sve njene postupke. Nije mu puno smetalo to što je ona bila u vezi sa oženjenim muškarcem. Mada, Osman je vremenom delimično promenio svoje mišljenje i počeo javno da vređa Lunu Đogani. Jednom prilikom je Osman izjavio za sebe da je veliki zavodnik i da žene prosto ne mogu da odole njegovom šarmu, kao i lepoti. Takođe, rekao je da je njegov sin sve to nasledio od njega i da je upravo zbog toga jedan od najpoželjnijih muškaraca. Veoma zanimljive i nesvakidašnje izjave Osman je objavljivao na društvenoj mreži „Instagram“. Njegov profil na ovoj društvenoj mreži je bio hakovan, ali je Osman uspeo da ga povrati. Među prijateljima, ali i među publikom, Osman će biti upamćen kao veliki zabavljač i šaljivdžija.

  • Ime i prezime: Osman Karić
  • Nadimak: Oki
  • Mesto rođenja: Beograd
  • Zanimanje: biznismen
  • Visina: 170 cm
  • Težina: /
  • Facebook: /
  • Twitter: /
  • Instagram: https://www.instagram.com/karic_osman/

Leave a Reply