Olivera Ćirković – Biografija, Visina, Težina, Godište

Olivera Ćirković– Biografija 2019, Visina, Težina, Godište

Mislimo da je nemoguće da niste čuli priču o Oliveri, najvećoj organizatorki pljački zlata širom Evrope, a pre toga uspešnoj košarkašici i reprezentativki. Ukoliko još uvek niste uspeli da saznate nešto o ovome, sve o njoj šta vas interesuje, dole je objašnjeno. Iako i dan danas ni njoj samoj, a ni njenoj porodici nije jasno zašto je radila sve što je radila, 2019.godine živi mirno i spokojno sa porodicom.

Privatnost

Ova, godinama unazad popularna žena, rođena je u Beogradu 3. Septembra 1969.godine. Sa svojih deset godina krenula je vodama košarke i bila je veoma uspešna. Kada je postala punoletna, potpisala je i profesionalni ugovor po prvi put. S godinama je bila sve bolja i bolja. Iako su je roditelji nagovarali da postane pijanistkinja ili slikarka, jer je od malih nogu dobro svirala klavir i imala neverovatni talenat za slikanje, ipak je više volela sport.

1995.godine je u Atini upoznala svog budućeg supruga, Srećka Ćirkovića, sa kojim se priča da je imala skladan život jedno vreme. Dobili su dve godine kasnije svog sina Nikolu. Brzo nakon porođaja, Olivera se vratila košarci, igrajući pre svega u Sloveniji, a potom se vraća u Beograd svojoj najdražoj Crvenoj Zvezdi. Posle karijere postaje sportski direktor ovog kluba.

Ni sama ne zna zašto se uplela u svet kriminala početkom 21.veka, ali joj se novac verovatno osladio, a s obzirom na to da je bila elokventna i ekstravagantna, niko se nije bunio da ona organizuje pljačke zlatara širom Evrope. Čak tri puta je bila u zatvoru, a javnost je čula za nju nakon bekstva 2012.godine. Intervju za medije dala je tek četiri godine kasnije, kada je dala sve inormacije vezane za ovo bekstvo.

Danas živi mirno, u dobrom je odnosu sa porodicom, koja ju je podržala u svemu. Voli da slika i pomaže mladima koji žele da se usavrše u ovoj oblasti. Objavila je dve knjige o svom životu: „Pink Panter- Moja zatvorska ispovest“ i „ Ja, Pink Panter 2: Arhondisa“.

Olivera Ćirković – Biografija, Visina, Težina, Godište

Košarkašica odmalena

Kao što smo gore već napisali, sa svojih 10 godina, odnosno 1979.godine je počela da se bavi košarkom u klubu Voždovac i volela je sve vezano za košarku. Bila je disciplinovana i organizovana, što joj je kasnije i donelo rezultate. Bila je jako uspešna.

Nakon sedam godina 1986.godine, postala je članica Crvene Zvezde,dok je naredne godine potpisala svoj prvi profesionalni ugovor. U Zvezdi je dobila stipendiju, koja je u ono vreme bila velika, zarađivala je mnogo više od svojih roditelja.  1988.sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

Zapazili su je skauti i ona je već 1989.godine prešla u Hrvatsku, igrajući za Jedinstvo iz Tuzle, tada najuspešniji klub u celoj državi. Ovde je već imala jako dobru zaradu, od koje je brzo uspela da kupi i stan u Beogradu. Naredne godine već prelazi u Valjevo, u klub Student, gde ju je trenirao jedan od njenih omiljenih trenera Zoran Kovačević.

Nije volela da sedi nakon porođaja, nije joj prijalo da bude stalno kod kuće, pa se na teren vratila već nakon šest meseci, zbog čega je ostala dobro upamćena kao timski igrač i veliki borac. Nakon rekreativnog igranja u Crvenoj Zvezdi,2000. godine je shvatila da je stižu godine i odlučila da se povuče.

Pink Panter – kako se uvukla u priču

Olivera je preko supruga Srećka, koji nije bio baš poštenjačina, upoznala mnogo ljudi iz kriminalnog miljea. Pre njene umešanosti u sve, ona je kupovala kradenu robu i tada je shvatila da se u tom „biznisu“ mnogo zarađuje. Povukla ju je moć. Otvorila je prvo svoj butik sa kradenom robom u Beogradu, a poznate ličnosti svakodnevno su kupovale markiranu garderobu kod nje u radnji.

Kako su godine prolazile, Olivera je krenula u posao sa Pink Panterom, prvo je imala neke trivijalne zadatke u organizaciji, na primer, u početku je obezbeđivala samo stanove po Evropi za bandu. Zarađivala je neverovatne količine novca i razbacivala ih na stanove i automobile.

Nije nikada učestvovala u pljački, sve do 2006.godine na Kritu, kada je i ona krenula u akciju. Sve je išlo po planu, zlatara je opljačkana uspešno, ali ih je razotkrio pajser, koji je bio kupljen nekoliko dana ranije, a policija je brzo shvatila da nešto ne štima. Otkrili su radnju gde je kupljen pajser i završila je u zatvoru, u kom je provela 2 godine. Nije bila zadovoljna ophođenjen u zatvoru i znala je da je njen inat jači od zakona i rešila je da nastavi sa akcijama nakon izlaska.

2012.je ponovo završila u zatvoru. Nisu ni krenuli u pljačku, a zapali su u neprilike zbog pošte u Atini, koja je bila opljačkana u isto vreme kada je trebalo da pljačkau zlataru u blizini. Sprovedena je na ispitivanje, a s obzirom na to da je imala dosije, i da se već nadaleko čulo za Pink Panter grupu iz Jugoslavije, završila je u zatvoru. U ovom zatvoru joj je bilo mnogo ugodnije, bio je samo ženski zatvor, upravnica je bila fina i ovde je mogla da oslikava zidove soba u zatvoru, što joj je baš prijalo. Ako ništa drugo, nije joj bilo dosadno.

Smislila je sve i organizovala svoje bekstvo,iz ovog slabo čuvanog zatvora 12.jula 2012. godine. Zafalilo joj je boja za slikanje i nagovorila je upravnicu da joj drug donese. On ju je udario jako na ulazu, a Olivera je na motoru brzo pobegla iz zatvora, na veoma lukav način. Izdata je crvena Interpolova poternica za njoj, a s obzirom na to da je već bila poznata, uhapšena je ponovo i stavljena u mnogo bolje čuvan zatvor.  Osuđena je na 32 godine zatvora, ali je postala ikona i kod nas i u Grčkoj. Novine su je prozvale „Žena zmaj“.

Ova moćna žena, i heroina modernog doba, izjavila je mnogo toga, ali se jedino kaje što nije više vremena provela uz sina. Kaže da je srećna što joj je sin krenuo košarkaškim stopama. Danas živi mirno i zadovoljna je.

Više o njenoj priči možete pogledati ovde:

Dosije – Prvi deo o Pink Panteru

Dosije – Drugi deo o Pink Panteru

  • Ime i Prezime: Olivera Ćirković
  • Datum i mesto rođenja: 3. septembar 1969. godine, Beograd, Srbija
  • Godina: 50
  • Zanimanje: spisateljica, košarkašica, slikarka

Leave a Reply