Marija Žeželj – Biografija, Visina, Težina, Godište

Marija Žeželj – Biografija, Visina, Težina, Godište

Marija Žeželj- Od detinjstva svestrana

Rođena je u godini ratova i bombardovanja 1999.godine, 20. novembra u Novom Sadu. U rodnom gradu završava osnovnu školu i prirodno- matematički smer Gimnazije, ali konstantno ima puno aktivnosti van škole. Naime, pevala je u horu „Zvončići“, trenirala odbojku, bavila se džez baletom…

Međutim, Marija je kao dete, ipak bila jako stidljiva i povučena. Da započne karijeru, morala je da ima podršku roditelja. U početku je snimala kamerom, koja je bila vlasništvo njenog tate i pre nego što se ona rodila. Roditelji su, u početku, bili skeptični, pa su morali da je kontolišu, da vide šta objavljuje i slično, ali su joj na kraju, ipak dali vetar u leđa, tako da su joj oni danas, pored mlađeg brata najveća podrška.

Marija Žeželj – Biografija, Visina, Težina, Godište

Marija Žeželj- Karijera vlogerke

Kao što smo pomenuli, Marija je bila jako čudno dete, imala je tremu u društvu, pa je poželela da se istakne na neki način i da prebrodi ta svoja neprijatna stanja, da se i njen „glas“ čuje. Nakon što je videla kako to rade u svetu, poželela je da i ona počne da snima i objavljuje vlogove. Kao i svaki početak, i njen je bio težak, nisu je baš podržavali njeni všnjaci, ali vremenom je prelepa Novosađanka stekla mnogo obožavalaca. Danas, sa nepunih 20 godina, ona na Youtube-u ima 410.000 pratilaca, a na Instagamu preko 673.000. Teme o kojima ona piše su svakojake. Piše i snima vlogove o tome šta jede, kako provodi obične dane, šta nosi u torbi kada negde putuje, kako provodi vreme sa svojim prijateljima, kako kiti jelku, kako se šminka za Novu godinu, kako provodi dane u Njujorku, Beču, Majamiju i ostalim gradovima, gde, zbog prirode svog posla odlazi. Takođe, ona daje savete svojim vršnjacima i priča o samopouzdanju, zatim, kako da prave planove i ostvare ciljeve.

Marija Željelj i muzika

01. juna 2017.godine na Youtube- u se pojavio spot, pesma se zove „Dance Like Nobody’s Watching“, a do sada pesma ima preko 20 miliona pregleda. Kompoziciju i tekst za ovaj hit su radiliAndreas Grass i Nikola Paryla.

Iste godine 29.novembra pojavljuje se novi singl, koji takođe nije prošao neopaženo. Preko 2 miliona pregleda, a naziv pesme je „Louder Than A Drum“.

Naredne godine, u julu izbacuje još jedan singl „All The Girls“. Ono što je interesantno jeste da Marija na svim spotovima izgleda kao tinejdžerka i tako se i ponaša, za razliku od velike većine njenih koleginica, koje su mnogo toga probale u životu, ova (sada već) devojka pleni svojom lepotom i skromnošću i posvećena je umetnosti.

Marija Žeželj- Pisac

Kao najmlađa, a popularna influenserka, Marija se oprobala i kao pisac. Naime, kao maloletna je napisala knjigu „Moj slatki život“, koju je izdala izdavačka kuća „Vulkan“. Knjiga je postala jako tražena. Mišljenje mnogih čitalaca, naročito tinejdžera jeste da je knjiga veoma poučna i da pruža mnogo korisnih saveta upravo toj kategoriji mladih ljudi.

Naime, ona kroz priču pomaže svojim vršnjacima da bolje prevaziđu period puberteta i da, kad ne znaju kojim putem da krenu, da znaju da je put samopouzdanja i vere u sebe jedini pravi put i da moramo voleti prvenstveno sebe, jer jedino tako ćemo moći da budemo zadovoljni i moći ćemo i drugima da pružimo ljubav i razumevanje.

Na promocije njene knjige dolazi puno posetilaca, a kada je ona potpisivala svoju knjigu na Sajmu u Beogradu, ispred tog štanda je čekalo mnogo njenih obožavalaca.

Marija Žeželj- Lepotica, model

Marija danas radi kao model u Nujorku. Prošle godine je potpisala ugovor sa modnom kućom „Women“, gde kako kažu zarađuje milione.

U svet mode i modelinga uvela ju je vlasnica modne agencije „Model Scouting Office“ Jelena Iavnović. Jelena je, pre dvadesetak godina radila za velika svetska imena, za najčuvenije kreatore, a Marijin talenat i lepotu je odmah prepoznala i poželela da joj pomogne u ostvarivanju njenih snova.

Jelena za Mariju ima samo reči hvale. Kaže da je Marija izuzetno vredna i uporna osoba, da je, pored lepote, krase baš te karakterne osobine, kao i to da Marija ima neverovatnu snagu i da se mnogo više od mnogih devojaka trudi da ostvari svoje ciljeve. Takođe, Jelena kaže da Marija nosi iz kuće puno toga, da je jako lepo vaspitana, da ima radne navike, da je disciplinovana i da je jednostavno rođena da bude zvezda.

Marija pak, potvrđuje priču i kaže da je jako važno slušati i slediti savete ljudi, koji imaju dugogodišnje iskustvo u tom svetu.

O odlučnosti i tome da ova devojka zna šta hoće govori i činjenica da je na jedno pitanje kako provodi dane u Njujorku odgovorila da tamo ima mnogo obaveza i da se trudi da konstantno nešto novo nauči i uplovi kako treba u svet mode.

Marija Žeželj- Nagrade

2015. godine Marija se na Siciliji dobila nagradu „Beauty award“. Tom prilikom izabrana je za najlepšu devojku, a bilo je ukupno 50 devojaka iz celog sveta.

2016. godine proglašena je za lice godine.

Prema svetskim, strogim kritičarima, ona je spada u 100 najlepših žena sveta. Prošle godine je Arijana Grande bila na 90.mestu, a naša lepotica na 68. Ove godine su je ponovo nominovali. Jedina sa ovih prostora, koja je uspela da osvoji kritičare je upravo Marija Žeželj.

Marija Žeželj- Idol tinejdžera

Iako je karijeru modela započela na veoma čudan način, tako što joj je Jelena Jovanović prišla dok je šetala tržnim centrom „Ušće“, Marija je jako ozbiljno shvatila svoje nove obaveze. Godinama je idol tinejdžera, ali pošto je njen put bio jako težak, ona upravo tako i savetuje mlade ljude, da nijedan posao nije lak, da svaki posao, pa i njen, posao modela, ima jako puno mana. Kaže da je lepo to što se putuje i što se upoznaju različita mesta, gradovi, ljudi, kulture, ali ipak postoje i mane ovog posla. Ta česta putovanja joj ne dozvoljavaju da provodi vreme sa porodicom i prijateljima, bar ne onoliko koliko bi ona želela. Ipak, sa samo 20 godina, svima nam je pokazala šta znače rad i disciplina i da se trud, pre ili kasnije, ipak isplati.

  • Ime i Prezime: Marija Žeželj
  • Datum i mesto rođenja: 20.novembar 1999. god., Novi Sad, Srbija
  • Godina: 20
  • Zanimanje: vloger, influenser, model, pisac

Leave a Reply