Emina tufo biografija

EMINA TUFO

Emina Tufo je mlada i perspektivna bosanskohercegovačka pevačica rođena 1995. godine u mestu Suhodol. Iako je Emina dugo prisutna u muzici, široj publici je postala prepoznatljiva kada se 2015. godine pojavila u tadašnjoj sezonu popularnog televizijskog takmičenja za pevače “Zvezde Granda” produkcijske kuće “Grand”. Uporedo sa televzijskom popularnoću koju je stekla kroz ovo takmičenje, mlađa publika je zna i po njenom ju tjub kanalu na kome postavlja obrade različitih poznatih izvođača sa našeg podneblja koje interpretira uz pratnju svojih kolega, a od 2016. godine počinje da objavljuje i svoje pesme.

MUZIČKO OBRAZOVANJE

Emina je ljubav i naklonost ka muzici pokazivala još kao mala i kao takva lako upadala u oči ljudima iz sopstvenog okruženja, a njena sposobnost da zabavlja ukućane oblačeći garderobu svoje majke nije promakla užoj i široj familiji čiji su članovi vrlo brzo otkrili zabavljačke sposobnosti male Emine i rešili da joj omoguće da se ozbiljnije bavi radom na svom talentu. U tom periodu, postaje članica školskog hora pod nazivom “Princess krofne” gde ja kao izrazito kvalitetan solista zabeležila značajan uspeh koji je poslužio kao podstrek roditeljima da donesu definitivnu odluku da je upišu u osnovnu muzičku školu. Muzička škola je, ispostaviće se, bila pravi izbor jer tu počinju prvi ozbiljniji Eminini koraci u svetu profesionalne muzike. Da je muzička škola bila presudna u odabiru njenog životnog poziva, pokazuje i činjenica da je Emina rešila da nastavi da se obrazuje u tom smeru što je dovelo do želje za upisivanjem muzičke akademije čiji je student i postala.

PRIVATAN ŽIVOT

Iako je tokom života pretrpela mnogo poteškoća koje bi mnoge ljude pokolebale 

(razvod roditelja dok je još bila mala, otežavajuće materijalne okolnosti, nedostatak finansijskih sredstava i tome sl.) Emina nijednog momenta nije želela da prestane da vredno radi na svom talentu, niti je pomišljala da odustane od svoje čvrste namere da istraje u građenju uspešne muzičke karijere i da njen glas čuju milioni.

Nekada je dešavalo da ostane u muzičkoj školi i po više sati peva i svira klavir. S obzirom da nije imala sopstveni klavir, a finansijske okolnosti nisu dozvoljavale da ga kupi, njena razredna nastavnica je pokrenula akciju skupljanja novca za Eminin prvi klavir kako bi nesmetano mogla da razvije svoje talente.

Za razliku od mnogih njenih kolega koji ne uspevaju da odole iskušenjima koja sa sobom nosi posao kojim se bave, Eminu karakteriše i to što uprkos slavi koju je stekla i dalje živi na selu sa majkom i bavi se mnogobrojnim poslovima koji se dotiču oblasti poljoprivrede, a ta činjenica joj itekako ide u prilog jer, kako je i sama izjavila, karijeru želi da gradi isključivo na rezultatima vrednog rada, truda i neosporonog talenta, a ne preko naslovnih strana u tabloidima i skandala u žutoj štampi. 

Iako živi s majkom, ni očeva podrška joj tokom karijere i života nije bila uskraćena s obzirom da su se njeni roditelji razveli kada je ona imala svega trinaest godina. Roditelji su se trudili da joj daju maksimalnu podršku u svemu što radi, uprkos činjenici da nisu živeli zajedno.

ZVEZDE GRANDA

Iako je često nastupala po različitim mestima u državi i regionu, nije imala toliko zapažen rejting sve dok se 2015. nije prijavila za učešće u jednom od najpopularnijih TV takmičenja za mlade pevače. Naravno, reč je o “Zvezdama Granda” koje su Emini omogućili da svoje glasovno umeće predstavi milionima gledalaca. Imala je vrlo zapažene nastupe koji su ostavili odličan utisak na žiri, ali ipak, uprkos činjenici da je u “Zvezdama Granda” ostvarila izuzetno dobar rezultat, Emina je donela pomalo šokantnu odluku – da odustane od takmičenja. Razlozi zbog kojih se odlučila na ovakav potez su, kako se ispostavilo kasnije, opravdani, jer ipak nije želela da tako mlada bude ugovorno vezana za izdavačke kuće, produkcije i kompanije koje posluju na način na koji to čini Grand produkcija. Ljudi iz produkcije su joj, znajući da se radi o velikom talentu, ponudili i ugovor, međutim, čvrst karakter je doveo do novog odbijanja Granda i nastavka karijere u drugom pravcu – nezavisnom.

DALJA KARIJERA

Ipak, bez obzira što je odustala od samog takmičenja, Zvezde granda su joj otvorile mnoga vrata muzičke profesije, pa je počela da nastupa još više, kako u zemlji, tako i u regionu po različitim eminentnim klubovima. Takođe, odluka da ne prihvati uslove “Grand produkcije” su je naveli da razmisli o savremenim načinima predstavljanja rada, pa je tako u skladu sa načinom života na društvenim mrežama došla na ideju da svoj rad prezentuje modernim putevima, što je rezultiralo da pokrene i sopstveni ju tjub kanal na kome je počela da objavljuje obrade različitih izvođača sa naših prostora koje je izvodila uz pratnju svojih kolega i koji su bili veoma zapaženi i dosegli višemilionske preglede.S obzirom da nije želela da bazira karijeru na obradama, rešila je da počne sa autorskim radom i objavljivanjem svojih pesama.

Na pomenutom ju tjub kanalu, objavila je i nekoliko svojih singlova kao što su:”Slatka moja nevjero”, “Srna i kobra”, “Prešuti me” u saradnji sa kolegom Almirom Čohodarom, “Prašina”, “Moja vodilja”, kao i poslednji singl “Zadnji zagrljaj’ koji je postao veliki hit u Bosni i Hercegovini.

Iako mlada, Emina ima velike planove i snove, a mnogi su se već i ostvarili. Gotovo je izvesno da će pokazani dosadšnji kvalitet mladu pevačicu lansirati visoko među zvezde domaće muzike jer ima još mnogo toga da ponudi publici i neminovno je da će njena karijera ići uzlaznom putanjom.

Leave a Reply