Dušica Spasić – Biografija, Visina, Težina, Godište

Dušica Spasić – biografija

Osnovni podaci

Dušica Spasić je poznata srpska voditeljka i novinarka. Rođena je 24. marta 1981. godine u Beogradu, gde trenutno i živi. Dušica važi za jednu od najlepžih žena na TV ekranima. Svi ljudi koji prate program Radio Televizije Srbije su svakako upoznati sa njenim likom i delom. Dušica Spasić predstavlja jedan od simbola RTS – a i njegovog jutarnjeg programa. Ova divna i prijatna plavuša je za veoma kratko vreme postala dominatna TV ličnost, kao i omiljena voditeljka.

Dušica Spasić – Biografija, Visina, Težina, Godište

Obrazovanje i detinjstvo

Dušica Spasić je svoje spokojno detinjstvo provela u svom rodnom gradu. Kao dete bila je veoma živahna i nestašna. U osnovnoj školi bila je devojčica koja je stalno pravila probleme. Njeni nestašluci bili su deo njene školske nastave. Nastavnici su stalno bili kivni na njeno ponašanje i pretili su joj lošim ocenama. Vrlo često su joj pretili i jedinicom iz vladanja. Ali, do toga nikada nije došlo. Nastavnici nisu hteli da kvare njen prosek, zato što je Dušica imala sve petice. Bila je odlična u svim predmetima i njena inteligencija je bila natprosečna za njene godine. Kako su godine prolazile, Dušica je bila sve više i više ozbiljnija. Ali i pored toga, uspela je da zadrži svoj avanturistički duh. Ona je kao tinejdžerka jako volela padobranstvo. Imala je čvrste namere da se time ozbiljnije bavi, ali je bila primorana da odustane. Njena majka se nije slagala sa tom odlukom i nagovorila je Dušicu da odustane od toga. Ko zna zašto je to bilo dobro?Možda Dušica Spasić ne bi danas bila ono što jeste? Ostavićemo ova pitanja po strani. Dušica je nakon srednje škole odlučila da upiše fakultet. Upisala je Filološki fakultet u Bogradu, smer španskog jezika. Na ovom smeru Dušica nije uspela da pronađe sebe, te je odlučila da promeni smer. Sa španskog jezika prešla je na žurnalistiku. Fakultet je završila sa veoma visokim prosekom i uspešno je diplomirala. Nakon toga je 2003. odlučila da se prijavi za audiciju za voditelje. Od te godine počinje njena srećna priča…

Voditeljska karijera

Kao što smo već rekli, Dušica je te 2003. godine odlučila da testira svoju sudbinu i svoju sreću. Audicija za voditelje na RTS – u je bila veoma ozbiljna, ali to nije sprečilo Ivanu da se izbori za sebe i svoju buduću profesiju. Dušica je tada bila jako uplašena i imala je tremu. Duboko u sebi je verovala da će uspeti i zamišljala je svoje lice na televizijskim ekranima. Audicaja za voditelje bila je sačinjena od sedam izbornih krugova. Dušica je uspešno prebrodila svih sedam krugova i tako postala deo informativne redakcije RTS – a. Dušica je ovu vest primila sa osmehom na licu. Radila je vredno i odgovorno i čelnici RTS – a su konstantno hvalili njen trud i njeno zalaganje. Dušica je za svoj trud i rad dobila adekvatnu nagradu. Naime, 2006. godine su čelnici RTS – a odlučili da Dušicu Spasić uvrste u ekipu „Jutarnjeg programa“. Dušica nije imala ništa protiv toga i odmah je prihvatila svoju novu dužnost. Kako ona kaže, nikada joj nije bilo teško da zbog posla ustaje tako rano. Takođe, ona priznaje da joj uvek nije lako da svakog jutra bude pozitivna i nasmejana. Ali, to je deo njene profesije i njenog životnog poziva. Dušica tokom jutarnjeg programa često vodi razgovore sa osobama iz različitih životnih sfera i oblasti. U svakoj od tih emisija Dušica je uvek važila za osobu koja ume da sasluša sagovornika i pruži mu priliku da kaže sve što misli i želi. Njeno vaspitanje i njeno suptilno ponašanje joj ne dozvoljavaju da radi suprotno. Dušica je kao voditeljka na veoma dobrom glasu i njen ugled među kolegama je na jako visokom nivou. Pored jutarnjeg programa, Dušica je učestvovala i u nekoliko emisija „Beogradske hronike“. Dušica je na RTS – u radila sve do 2019. godine. Tada je odlučila da napusti ovu televizijsku kuću i promeni pravac svoje karijere. Iste te godine ostvarila je saradnju sa Željkom Mitrovićem i potpisala ugovor sa televizijom „Pink“. Željko Mitrović je Dušicu najavio kao iskusnu i poznatu voditeljku koja će zapravo na televiziji „Pink“ doživeti svoj pravi uspeh. Njen prvi projekat na televiziji „Pink“ bila je emisija „24 časa“. Ova emisija predstavlja tok – šou emisiju. Premijerno je emitovana od oktobra 2019. pa sve do marta 2020. godine. Ova emisija je tokom svog emitovanja nekoliko puta uklanjana iz programske šeme. Nakon ove kratke „televizijske epizode“, Dušica je vraćena u informativni program. Željko Mitrović je došao do ideje da otvori novi Pinkov informativni kanal pod nazivom „Vesti“. Na ovom informativnom kanalu je pored njenog imena, najavljen i povratak Srđana Predojevića. Dušica je par puta priznala da joj je teško palo da posle toliko godina napusti RTS, ali i da je srećna zbog svog novog početka.

Privatan život

Dušica važi za osobu koja svoj privatni život pokušava da skloni od očiju javnosti. Za sebe kaže da nije savršena i da ima par estetskih nedostataka. U slobodno vreme voli da se bavi sportom i da trenira. Često odlazi na piće sa svojim prijateljima i obožava druženja. Takođe, Dušica je vešta i u kuhinji. Voli da kuva i uživa da sprema slatkiše. Ali i da ih jede. Dušica voli duga putovanja i uživa i njima. Njen san je da živi na nekom dalekom ostrvu i da tamo ima svoj bar kraj plaže. Dušica je jednom priliko izjavila da nije u nekoj ozbiljnoj emotivnoj vezi i da joj momci prosto ne prilaze. Imajući u vidu njenu lepotu, verujemo da to Dušica nije baš ozbiljno mislila. Njeni roditelji, pored nje, imaju i jednog sina. Brat Dušice Spasić zove se Dušan. On je od svoje sestre stariji dve godine. Njeni roditelji su želeli da svojoj deci daju slična imena i zbog toga su sina nazvali takvim imenom. Zaboravili smo da kažemo i da Dušica obožava da čita knjige. Njena omiljena knjiga je „Pohvala ludosti“. Tu knjigu napisao je Erazmo Roterdamski.

  • Datum rođenja: 24. mart 1981.
  • Mesto rođenja: Beograd
  • Prebivalište: Beograd
  • Država: Srbija
  • Zanimanje: Voditeljka, novinarka, TV urednica
  • Visina:
  • Težina:
  • Facebook: https://www.facebook.com/Dusica-Spasic-188582677843394/
  • Instagram: https://www.instagram.com/dushicadusha/

Leave a Reply