DJole DJogani – Biografija, Visina, Težina, Godište

DJole DJogani – biografija

Osnovni podaci

DJordje DJogani, poznatiji pod nadimkom „DJole DJogani“, poznati je srpski pevač, muzičar, plesač i koreograf. Njegovo pravo ime je zapravo Hamit DJogaj. DJole DJogani ima romsko poreklo, o čemu svedoči i njegovo puno ime. Rodjen je u Beogradu, 1. jula 1960. godine, gde danas živi i radi. Svoju profesionalnu karijeru započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog veka. DJole će ostati upamćen kao frontmen grupe „DJogani“.

DJole DJogani – Biografija, Visina, Težina, Godište

Detinjstvo i prvi koraci

Najveći deo svog detinjstva DJole DJogani je proveo u Mirijevu. U ovom beogradskom naselju je živeo zajedno sa svojim roditeljima. DJole ima četiri rodjene sestre, kao i tri brata. Njegova braća se isto bave muzikom i sva trojica su poznate ličnosti. Jedan od njih je „Baki B3“, drugi je „Gagi DJogani“, a treći je „Sani TrikFX“. DJole je bio jedno veoma živahno i aktivno dete. Tokom svoje mladosti je bio veoma zainteresovan za sport, tačnije za atletiku. Bio je deo atletskog kluba „Crvena Zvezda“ u Beogradu. Učestvovao je u brojnim atletskim dogadjajima i manifestacijama i predstavljao tadašnju Jugoslaviju. Kao dečak se nikada nije stideo svog porekla. Upravo ono mu je donelo puno toga dobrog u životu. DJole je bio veoma talentovan za muziku, a pre svega za ples i pevanje. To mu je kasnije omogućilo, da nakon školovanja krene u pohod na „dens tron“ Jugoslavije.

Muzička karijera

Kada čujete za muzičku grupu DJogani, prvo čega ćete se možda setiti jesu devedesete godine prošlog veka. Te godine su po svemu sudeći bile specifične. Naravno, to je tako i kada je muzika u pitanju. DJole je tih devedesetih imao viziju da napravi „novi“ muzički pokret na tadašnjoj estradnoj sceni. Sa svojom braćom je napravio plesnu trupu i na taj način je probio led. Kasnije, odlučio je da napravi prvi ozbiljniji korak. Sa svojom tadašnjom suprugom oformirao je dens grupu pod nazivom „DJogani fantastiko“. On i Sladja Delibašić bili su tandem koji je plesom i pevanjem osvojio maltene čitavo Balkansko poluostrvo. Njihove muzičke kompozicije su se po svemu izdvajale od ostalih. Svaka od njih je imala originalni tekst, a i muzika je bila zaista autentična i uskladjena sa njihovim plesom. DJogani Fantastiko bio je prava inovacija, prava muzička kreacija. O tome govore njihovi brojni nastupi po klubovima i diskotekama širom Evrope. Savršen sklad muzike i dobre koreografije im je doneo dugogodišnju slavu. Njihove pesme su i dan danas veoma popularne i često se slušaju, naročito u mladjoj populaciji. Pesma „Idemo na Mars“ objavljena je tokom 1994. godine. Ova pesma je zapravo pravi hit i u to vreme je gotovo pola Jugoslavije znalo bar deo teksta ove pesme. DJogani Fantastiko je uz ovu pesmu objavio i muzički spot, koji je u najmanju ruku zanimljiv. O svim albumima DJoleta DJoganija ćemo detaljnije u njegovoj diskografiji. Grupa „DJogani fantastiko“ je bila aktuelna sve do kraja dvadesetog veka. Početkom dvadeset prvog veka ova grupa je doživela svoj preobražaj. Naime, Sladja i DJole su se razveli i to je obeležilo kraj ove dens grupe. DJole je tokom 2001. godine sa svojom novom ženom oformio novu dens grupu, pod nazivom „DJogani“. Sladjana Delibašić je nastavila da se bavi muzikom i okrenula se ka svojoj samostalnoj karijeri. DJole DJogani je tokom 2004. godine izrazio želju da učestvuje na pesmi „Evrovizije“. Sa svojom suprugom stvorili su kompoziciju pod nazivom „Od 1 do 10“. Učestvovali su na Beoviziji, ali nisu uspeli da obezbede dalji plasman na Evroviziju. Njihova numera je tada zauzela skromnu osamnaestu poziciju. Te 2004. godine izašla je još jedna njihova poznata pesma „Čekaj me kod kolima“. Zatim usledile su kompozicije poput „Nema više cile – mile“, „Kralj diskoteka“, „Gljiva Ludara“.

Porodica

DJole DJogani je u srećnom braku sa svojom izabranicom Vesnom. Njihov brak traje punih dvadeset godina. Kada su njih dvoje javno objavili da su u braku, svima je bila zanimljiva njihova razlika u godinama. Naime, Vesna je čitavih osamnaest godina mladja od DJoleta. Sa prvom ženom, Sladjanom, DJole je dobio dvoje dece, dve ćerke, Silviju i Marinelu. Kraj njihovog braka bio je veoma buran. U novinama su bili često članci u kojima je pisalo da je DJole varao svoju suprugu na svakom koraku. Ali, sve to nije uticalo da danas DJole i Sladjana budu u dobrim i korektnim odnosima. Ipak su oni roditelji i imaju nešto zajedničko. Nakon razvoda sa Sladjanom, DJole je krenuo u potragu za novom pevačicom. Igrom slučaja naišao je na Vesnu, sa kojom je kasnije ostvario emotivnu vezu. Njih dvoje su izrodili dvoje dece, sina Adriana i ćerku Lauru. DJoletova porodica je često bila javno eksponirana, naročito putem rijaliti programa. Naime, njegova bratanica Luna DJogani bila je glavni aktor brojnih emotivnih afera koje su uživo emitovane na televiziji. Tu je DJole DJogani doživeo trenutke u kojima je često vredjana njegova porodica. DJole je često imao probleme i sa njenom majkom, Anabelom. DJole nikada nije podržavao to što radi Luna i njena majka i javno je rekao da se ogradjuje od svega toga.

Anegdote

Postoje brojne šale i anegdote koje se mogu povezati sa DJoletom DJoganijem. Naravno, te šale nemaju nameru da uvrede njegovo poreklo i nacionalnost. Posebno je ljudima interesantno kako DJole izgovara slovo „DJ“. Jednom prilikom DJole je izjavio:

„Pošto me već zezaju i šale se na moj račun odlučio sam da iskoristim sve to i napravim zezanje. Tražio sam da mi Kobac i Kon ispričaju viceve o meni i tada sam čuo mnogo novih. Jedan od njih je: U autobusu DJole kaže ženi: Izvini gospodjo, zgaziš me.“

 DJole je u tom trenutku došao do jedne veoma zanimljive ideje. Zamolio je svoje prijatelje da mu napišu pesmu na tu temu i ta pesma je dobila naziv „Čekaj me kod kolima“.

Diskografija

Кao DJogani Fantastiko:

 • Oluja (1993)
 • Idemo na Mars (1994)
 • Pronadji sebe (1996)
 • Granice nema (1997)
 • Bensedin (1998)
 • Da, to je to! (2000)

Кao DJogani:

 • Novi dani (2001)
 • Dok ja ljubim (2003)
 • DJogani (2005)
 • The Best Of (2006)
 • Ljubav moja (2007)
 • Svila (2009)
 • The Best Of (2018)
 • Datum rodjenja: 1. jul 1960.
 • Mesto rodjenja: Beograd
 • Prebivalište: Beograd
 • Država: Srbija
 • Zanimanje: Pevač, producent, koreograf
 • Žanr: Pop, dens
 • Visina: 188 cm
 • Supruga: Vesna Trivić DJogani
 • Youtube: https://www.youtube.com/user/djoganifantastico
 • Twitter: https://twitter.com/DjoleVesna

Leave a Reply