Branka Sovrlić – Biografija, Visina, Težina, Godište

Branka Sovrlić – biografija

Osnovni podaci

Branka Sovrlić je poznata srpska folk i turbo folk pevačica. Ona je rođena 1957. godine, u Mostaru. Najveći deo svog života provela je u Srbiji i to u njenom južnom delu, u Nišu. Branka je uživala u svojoj najvećoj popularnosti tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Zbog svog atraktivnog i provokativnog izgleda stekla je simpatije publike, a naročito muškaraca. Svojevremeno važila je za plavušu koja pesmom i izgledom prosto obara s’nogu.

Branka Sovrlić  – Biografija, Visina, Težina, Godište

Detinjstvo i obrazovanje

Kao što smo već napomenuli, Branka je rođena u Bosni i Hercegovini, u Mostaru. Dok je bila veoma mala, njena porodica je odlučila da napusti ovaj grad. Otišli su u Skoplje i tamo proveli izvestan period. Nakon Skoplja, Brankini roditelji su odlučili da se presele u Srbiju, tačnije u Niš. Niš je grad koji je dosta povezan sa njenim detinjstvom. U ovom gradu je Branka sazrela i napravila svoje prve životne korake. U Nišu je završila osnovnu školu, a zatim i srednju. Branka je pohađala srednju ekonomsku školu, ali pored toga bila je aktivna i u drugim oblastima. Volela je da se bavi sportom i trenirala je džudo. Ona je svojevremeno bila prvakinja u džudou u tadašnjoj Jugoslaviji. Razlog promena mesta stanovanja njene porodice bio je posao njenog oca. Njen otac je bio vojno lice i stalno je menjao mesto svoje službe. Kako bi sačuvao posao, njen otac je morao da sluša naređenja i da stalno menja mesto svog boravka. Branka je još kao devojčica pokazivala svoje muzičke sposobnosti. Volela je da peva i bila je deo dečijeg hora u Skoplju. Sa samo deset godina Branka je izvodila veoma ozbiljne i teške numere. Svi su bili oduševljeni njenim glasom i znali su da je ona zvezda u usponu. Njen talenat je iz godine u godinu napredovao i Branka je postala jedna od najpoularnijih estradnih pevačica.

Muzička karijera

Branka Sovrlić je odlučila da se profesionalno bavi pevanjem davne 1984. godine. U to vreme, ona je bila pravi hit na estradnoj sceni. Niko nije mogao da odoli lepoj plavuši sa slatkim i dugim loknama. Spoj njenog izgleda i njenog glasa bio je pravo savršenstvo. Mnogi muškarci su žudili za njom i obožavali su da slušaju njene pesme. Te 1984. godine, Branka je objavila svoj prvi album. Taj album nosio je naziv „Trebaš mi“. Na ovom albumu veliku slavu doživela je istoimena pesma. Nakon ovog albuma, za vrlo kratko vreme, čitava Jugoslavija je saznala za njeno ime. Muzičke albume je redovno izdavala sve do 2004. godine. O njenim albumima ćemo detaljnije u njenoj diskografiji. U njenoj pevačkoj karijeri mogu se izdvojiti pesme poput: „Lido Lido Lidija“, „Nemoj da me moliš, šta ti je?“, „A tebe nema“. Branka je aktivno pevala i snimala albume sve do kraja dvadesetog veka. Posle toga njena karijera je malo stagnirala. Branka je zvanično prestala da nastupa u Srbiji, ali nastupala je u inostranstvu. Na tim nastupima Branka nije menjala svoj repertoar i pevala je sevdalinke i starogradske pesme. Na svojim nastupima tokom karijere Branka je umela da napravi dobru atmosferu i da animira publiku. Njene fanove je nedavno obradovala vest da Branka snima svoj novi album, petnaesti po redu. Branka je rekla da pažljivo prikuplja materijala i da želi da se na njenom novom albumu nađu samo kvalitetne i dobre pesme. Taj album je konačno izašao i nosi naziv „Branka Sovrlic & Zlaja Band“. Na ovom albumu nalaze se deset kompozicije i one se mogu poslušati na zvaničnom Youtube kanalu Zlaje Timotića.

Festivali

Tokom svoje muzičke karijere Branka je učestvovala na ukupno devet muzičkih festivala. Navešćemo ih hronološkim redom:

  • 1984. MESAM – Trebaš mi
  • 1985. Hit parada – Da se nismo rastali
  • 1986. Hit parada – Mazo moja
  • 1987. Hit parada – Sto godina čekala bih ja
  • 1990. Vogošća, Sarajevo – Lagao si, lagao
  • 1990. MESAM – Lagao si
  • 1996. MESAM – Volim te
  • 2001. Bihać – Nema to
  • 2009. Vogošća, Sarajevo – Bez tebe ja ne znam živjeti

Porodica

Branka je u braku sa muzičkim producentom i ugostiteljem Sadikom Pašićem. Njih dvoje žive u veoma srećnom braku i svako dana se trude da uživaju. Sadik i Branka su vlasnici dva restorana u Sarajevu, a pored toga njih dvoje poseduju i brojne skupocene nekretnine. Branka kaže da je njena najveća nesreća to što u životu nema dece. Činjenica da nema svoje potomstvo je stalno muči i često joj otežava život. Tokom svoje karijere je ostvarila ogromno bogatstvo, ali kako ona kaže, deca su bogatstvo koje je vrednije od čitavog sveta.Njen brak i pored toga nikada nije doživeo krizu. Branka i Sadik su se vezali za čitav život i ta njhova veza je iz dana u dan sve čvršća i jača. Branka je utehu pronašla u deci svog brata. Sa njima se redovno druži i uživa u njihovom prisustvu.

Novinski naslovi

Branka je kao pevačica veoma često bila meta novinara. Zbog toga nije čudno što je njeno ime stalno bilo deo naslovnih strana. Nedavno je jedna novinarska i medijska kuća objavila naslov koji glasi: „OD OVOG MOŽE DA SE RIKNE! Skinula se Branka Sovrlić: Bujne grudi izazvale haos na internetu!“. Uz ovaj naslov prikazana je i fotografija sa njenog Instagram profila. Na toj fotografiji Branka je u zelenom kupaćem kostimu pozirala u svojoj cvetnoj bašti. Svi su bili oduševljeni njenim izgledom, imajući u vidu njene godine.

Diskografija

  • Trebaš mi (1984)
  • Mazo moja (1985)
  • 100 godina (1986)
  • I bez tebe živeti mogu (1987)
  • Dođi još jednom (1989)
  • Ti se ni boga ne bojiš (1990)
  • Ludo srce (1991)
  • Najdraži moj (1993)
  • Mazo mazo (1994)
  • Medu moj šećeru (1995)
  • Tebe nema (1996)
  • Crna vila (1998)
  • Osveta (2002)
  • Opasna žena (2004)
  • Branka Sovrlic & Zlaja Band (2020)

Leave a Reply