Bora Santana – Biografija Visina, Težina, Godište

Bora Santana– Biografija , Visina, Težina, Godište

Bora Santana- Detinjstvo i gubitak majke

      Borivoje je rođen u Beogradskom naselju Železnik, gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu. Kao mali je ispoljavao svoj veliki talenat za muziku, pa mu je najveća podrška bila majka. Ona mu je pomagala da nadogradi svoju obdarenost za muziku, tako što mu je plaćala časove harmonike i kupovala mu ove muzičke instrumente. Za 16.rođendan mu je čak kupila klavijature, kako bi njen mezimac uspeo da se probije i ostvari uspeh u muzici.

     Iako ima dva brata, oca i baku, ipak je majka bila ta, koja je pružala najveću podršku Bori, pa je samim tim, Bora najviše bio pogođen njenom iznenadnom smrću. Naime, majka mu je umrla kada je imao 20 godina i od toga dugo nije mogao da se oporavi. Jako dugo je patio, jer je ostao bez najvećeg oslonca, neko ko je najviše verovao u njega je preminuo i to je njega malo poremetilo.

Bora Santana – Biografija  Visina, Težina, Godište

Bora Santana- Od malena “tezgaroš”

     Obzirom da je rođen u siromašnoj porodici, kao Rom, postao je tema i “material” za različite priče u kraju. Naime, jako dugo su kružile priče da Bora prosi i da na taj način pomaže svojoj porodici da preživi. Međutim, pop iz crkve je demantovao takve priče i objasnio da je lično on prepoznao Borin talenat i shvatio da bi bilo lepo spojiti lepo i korisno, pa ga je zvao da za vreme raznih slavlja: svadbi, krštenja… svira ispred crkve i tako na pošten način zaradi novac za sebe i pomogne malo svojoj porodici. Kada je, sa 16 godina dobio od majke i klavijature, bilo je gotovo zagarantovano da će se ovaj talentovan mladić snaći i obezbediti sebi i svojima pristojnu egzistenciju. Tako je Bora počeo da prati na nastupima i neke pevače, a to mu je, pored solidnih primanja, omogućilo da uđe polako u ozbiljnije muzičke vode i ostvari neku karijeru.  

Bora Santana- “Evrokrem barabe”

     Bora je sa svojim drugom iz Mostara DJ Vujom osnovao bend “Evrokrem barabe” i sa tim bendom su učestvovali i ostvarili zapažen uspeh u šou programu “Ja imam talenat”.  “Luda glava pijana” je pesma, koja na njihovom Youtube kanalu ima oko 300.000 pregleda, što za tada skoro anonimne momke uopšte nije malo.     03.januara 2017.godine su čak objavili na Youtube- u pesmu “Milion”, koja ima preko 950.000 pregleda. Muziku su radili Coby i Rasta, a tekst je napisao Antonije Stojiljković Toni. Njihove obrade i duete (najpoznatiji sa Darkom Lazićem “Najbolje godine”) pregledalo je preko 2 miliona ljudi, što govori o tome da je ovaj duo zaista postigao veliki uspeh.

     Međutim, DJ Vujo tvrdi da je nakon Borinog ulaska u rijaliti situacija potpuno drugačija, odnosno, da su se njih dvojica jako udaljili i da mu se Bora čak više i ne javlja, zato što je postao popularan.

Bora Santana- “Zadruga” kao prečica do uspeha

     Obzirom da je Bora jako miran, skroman i povučen dečko, što i nisu osobine, koje treba imati neko ko želi da bude slavan u svetu šou biznisa, doneo je odluku da pokuša da svoju karijeru pokuša da predstavi u popularnom rijalitiju “Zadruga”, kako bi njegov talenat bio promovisan i predstavljen širokom auditorijumu na prostoru Balkana.

Bora Santana- „Kazanova  iz Železnika”

    Bora je ušao u „Zadrugu“ da zaradi popularnost i stavi akcenat na svoju muzičku karijeru, odnosno, da što više ljudi čuje i sazna da postoji momak koji je neverovatno talentovan za muziku. Međutim, umesto toga, Bora dobija nadimak „Kazanova iz Železnika“, jer je sve vreme imao poneku aferu sa ostalim učesnicama istog programa.

Najpre je ostvario romansu sa starletom Macom Diskrecijom, a potom sa koleginicom pevačicom Ivanom Vrbaški, majkom Mine Vrbaški, a potom u „Zadruzi 2“ sa Natašom Moskvom. Kruže priče da je ovaj dečko i van rijalitija jako popularan među ženama, da ga žene baš jure, da je omiljen u njihovom društvu, da je zaista pravi osvajač ženskih srca.

Bora Santana- Karijera nakon “Zadruge”

     Nakon izlaska iz rijalitija Bora je snimio pre godinu dana pesmu “Bankrot” , za koju je muziku i tekst radio Vuksan Bulanović, a aranžman Marko Moreno. Popularnost mu vrtoglavo raste, jer ima preko 2 miliona pregleda. Gosti su bili takođe učesnici rijalitija: Ana Korać, Miki iz Kupinova… Zaradio je dovoljno para da ode na odmor u Italiju, ali je rešio da ponovo bude učesnik rijalitija nakon toga. Ušao je i u “Zadrugu 3”.

Bora Santana- Skandali

     Novo učešće u rijalitiju donosi Bori nove skandale. Naime, sa jednim učesnikom se umalo nije pobio. Toliko je kulminirala svađa da je moralo da reaguje obezbeđenje. U razgovoru sa svojim kolegama je priznao da je bio sa muškarcem, koji je promenio pol, pa je postao žena. Kolege su mislile da se on šali, ali se on zakleo da nije ni znao da je u pitanju tranvestit, jer su mu drugari namestili tu osobu, ali da je sex ipak bio odličan.

Imao je hirušku intervenciju pazuha, pa je osvanuo sa zavojima uživo. Vidi se da trpi bolove, što je dodatno šokiralo naciju. Naime, imao je gnojne infekcije pazuha, koje je doktor morao da seče, da bi mogao da očisti taj gnoj. Pojavile su se priče da je i pre ulaska u rijaliti započeo vezu sa Zadrugarkom Marijanom Zonjić. Ipak, on je nedavno Zoli uživo priznao da je počeo da gaji emocije prema Ivani Šopić i da se mnogo lepo oseća pored nje, a naročito kada ga ona zagrli.

Bora otvoreno priča o sexu, pomenuo je čak i da mu je neka bivša jako volela grubosti i stalno tražila da imaju grub sex, što se njemu nije dopadalo. Ta devojka je tražila da je on gađa papučom i klompama pre i tokom sexa.

Bora Santana- Ponovo „Zadruga“ i novi izazovi

     Bora Santana će još dugo šokirati javnost raznoraznim pričama iz svog intimnog života. Njegova priča je bila da je jedini cilj ulaska u rijaliti promocija njegovog muzičkog talenta. Obzirom da je već u muzici postigao veliki uspeh, a ponovo zaplovio vodama „Zadruge“ ostaje nam da vidimo čime će nas ovaj mladić iznenaditi u budućnosti i u kom pravcu će usmeriti svoj profesionalni i privatni život.

  • Ime i Prezime: Borivoje Bora Marinković
  • Datum i mesto rođenja: Beograd, Srbija
  • Zanimanje:  Pevač

Leave a Reply